Tekst goes here.

Total:

Telte

Telte hos Seuf Outdoor

Telt ude i naturen

Vi elsker telte og er derfor eksperter inden for emnet. Vi har valgt at føre et sortiment fra de bedste og mest respekterede mærker. Vi har mærkerne med den nyeste teknologi, mens andre mærker som f.eks. Fjällräven holder sig til de mere traditionelle valg, som de er sikre på holder i mange år fremover, men som de forbedrer en smule hvert eneste år. Det er ikke uden grund at mange af Fjällrävens telte vinder priser år efter år.

Et mærke som skilder sig ud i forhold til f.eks. Fjällräven er Helsport. De er markedsførende indenfor ny teknologi og innovation. Når man køber et telt fra Helsport betaler man for at få noget af det ypperste og mest moderne inden for teltverdenen. Dette og deres store brugervenlighed, gør at man her får et telt der virkelig bidrager med øget glæde på ture i naturen.

Et af vores alternativer til de dyrere mærker er High Peak. I stedet for at få teltene produceret i vesten, som mange af de dyrere mærker, har de valgt at outsource produktionen. Derved kan de levere telte som giver rigtig meget for pengene. Teltene bliver dog stadig designet i Tyskland og er derved tilpasset de europæiske forhold og klima.

Andre mærker som også producerer i samme prisklasse er Nordpol og Grand Canyon. Vango producerer også telte til en rigtig god pris. Vango ved virkelig hvad de laver, da de er den ældste producent i Europa. En fed detalje er at mærket Grand Canyon fokuserer på at der skal komme naturligt lys ind i teltene. Det gør de med masser af vinduer, hvor det er muligt at sætte myggenet for.

Det skal du være opmærksom på

Når du skal vælge telt, skal du først og fremmest overveje formålet. Skal det bruges til vandring, til festival, campingferie eller noget helt fjerde? Læs alt om telttyper til højre. De ting, du også skal være opmærksom på, er materiale, vedligeholdelse, vandsøjletryk, mål, ventilation osv. Alt dette kan du læse mere om herunder:

 

Materiale og imprægnering

Materialer og imprægnering er altafgørende, når det kommer til stykket. Det er materialerne og deres imprægnering, som afgør alt lige fra vægten og slidstyrken til vandsøjletrykket og åndbarheden. Derfor kan det være en god idé at sætte sig ind i de forskellige materialer og imprægneringer, som teltproducenterne bruger. Her er de vigtigste:

Bomuldstelte
Bomuldstelte er enormt komfortable at være i. Bomuld er et slidstærkt og meget åndbart materiale, og indeklimaet er derfor helt i top. Til gengæld er bomuld også tungt, og det skal imprægneres med imprægnering fra eksempelvis Fabsil eller Grangers for at være vandtæt. Bomuldstelte er derfor gode, hvis du er i bil eller ikke har noget imod at slæbe lidt, og hvis du skal campere ét sted over en længere periode.

Silikoniseret
Silikoniserede-telte er de bedste til vandreture, cykelture og lignende, hvor det er essentielt med lav vægt og høj funktionalitet. Silikonetelte har et højt vandsøjletryk, en fantastisk åndbarhedsevne, en god slidstyrke, og ja, så vejer de meget lidt. Og så skal silikoniserede ikke vedligeholdes og imprægneres for at forblive vandtætte.

PU-coatede
PU-coatede telte kan være alt fra lette vandretelte, billige festivaltelte, komfortable familietelte osv. En PU-coating er i realiteten bare en imprægnering, og den sørger for, at materialet er vandtæt. PU-coatingen aftager imidlertid med tiden, og det er derfor nødvendigt at imprægnere med imprægnering fra eksempelvis Fabsil eller Grangers i ny og næ, hvis det skal forblive vandtæt. Men derudover kan PU-coatede have mange af de samme kvaliteter som de silikoniserede telte.

På vandretur i telt 
Vandsøjletryk

Vandsøjletrykket er kort og godt et udtryk for, hvor vandtæt teltet er. Alle materialer testes ved at blive spændt ud for enden af et rør med vand. Vandsøjletrykket angiver, hvor højt dette rør kan være, før vand begynder at sive igennem materialet. Man diskuterer meget, hvilket vandsøjletryk der er det optimale. Men normalt er et vandsøjletryk på teltdugen på 1500 mm og derover godt nok til næsten alle formål, mens teltbunden gerne skal have et lidt højere vandsøjletryk. Du bør også sikre dig, at alle syninger er tapede, hvilket også er betydende for vandtætheden.

indenfor i et telt

Valg af telttype

De vigtigste ting at tænke på når du vælger telt, er hvor mange sovepladser og hvor meget fællesplads du har brug for kombineret med teltets vægt. Hvis du tager bil eller motorcykel kan du vælge et tungere telt, med de ekstra muligheder det giver.

 

 

 

Familietelte >familetelt

Komfort - Det er ofte det væsentligste, når man skal vælge et godt familietelt. Familietelte skal naturligvis være store nok til, at alle kan sove behageligt. Men derudover er det også en fordel, hvis der er et stort fortelt, hvor I kan opholde jer, hvis det nu regner. Desuden har mange af dem gode ventilationsmuligheder og vinduer, så indeklimaet bliver så godt som muligt. For det meste vejer familietelte en del, da man ofte er i bil på familieture. Men du kan også få topfunktionelle, lette og tekniske familietelte til eksempelvis vandring – se f.eks. Gimle fra Helsport.

 

 

Letvægtstelte >Letvægtstelt

Letvægtstelte bliver primært brugt til vandring og ture på cykel, i kano osv. Ofte skelner man mellem to typer: tunneltelte og kuppeltelte. Tunneltelte er aflange og lave, og de kræver barduner og pløkker for at stå oprejst. Der er ofte plads til bagage, fodtøj og madlavning i apsisen. Kuppeltelte er højere og fylder mindre i arealet, og de kan stå oprejst uden brug af pløkker og barduner. Der er sjældent noget rummeligt apsis i et kuppeltelt.

Letvægtsteltene bliver lavet både i silikoniserede materialer og i PU-coatede materialer. De silikoniserede er næsten altid de bedste, men de er også dyrere.

 

 

 

Festivaltelte >Festivaltelte

Festivaludstyr skal først og fremmest være billige. For selvom vi selvfølgelig anbefaler, at du passer på dit telt, så du kan bruge det i så mange år som muligt, er der en vis risiko for, at det går i stykker på et festivalområde. Derudover skal de være så lette og kompakte som muligt, så du har plads i bagagen til de vigtige ting (hvem sagde øl?).

 

 

 

Tipi telte >Tipi

Tipitelte, eller lavvuer som de også kaldes, er det velkendte telt med en teltstang i midten og en stor teltdug udover. Ikke alene er det en sjov måde at sove i telt på – det er også komfortabelt, da ventilationen ofte er meget god. Tipierne vejer ofte en del, men du kan også få lette tipier til vandring, cykel- og kanoture og lignende.

 

 

 

Tarps >Tarps

En tarp er et stykke teltdug, som du med barduner, pløkker og stænger kan bruge som shelter eller bivuak. Det kan være velegnet, hvis du vil have et ekstra, tildækket stykke udendørsareal, når du sover i telt. Men i sommermånederne kan du også bruge en tarp som et telt i sig selv.